Hotels   | Restaurants   | Vergaderbreak   | Bedrijfsuitje   | Evenemententerrein   | Incentives   | Congresbureau   | Dagje uit Veluwe  
. . .

Audio Visuele ondersteuning
Beautycentrum:
Fitnesscentrum:
Zwembad:
Tennisbaan:
Sauna:
Brasserie Staverden

Brasserie Staverden

Brasserie Staverden ligt midden in de kasteeltuin van Landgoed Staverden. Het pand is, net als het kasteel en het koetshuis, authentiek en van buiten volledig gerenoveerd in 2008. De Brasserie opende haar deuren in april 2009 voor het eerst als restaurant.

De Brasserie bestaat uit twee ruimtes; de Oranjerie en de Serre. De Oranjerie werd vroeger gebruikt voor het overwinteren van grote (tropische) planten die niet tegen de Nederlandse vorst waren opgewassen. De graven hadden deze grote planten als uiting van hun rijkdom. Waar de huidige Serre is was ooit een zwembad. Beide ruimtes zijn verschillend en met veel zorg ingericht. De stoelen hebben achterop een embleem van de pauw en komen uit Istanbul. In de Serre is tegen de achterwand een stof met pauwenogen gespannen afkomstig uit Parijs. In de Oranjerie vindt u nog de authentieke jugendstill tegels terug van vroeger.

 

Moestuin & Kas

De Brasserie heeft een eigen kas en moestuin. Hier wordt het hele jaar door diverse kruiden, groenten en fruit geteeld door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van Staverden. Vroeg in het voorjaar wordt een teeltplan gemaakt en worden de eerste zaadjes opgekweekt in de kas. In de moestuin groeien diverse kruiden, sla, boontjes, asperges, bieten, aardpeer, courgettes, wortels, uien, pompoenen en bleekselderij en in de kas vindt u diverse druiven, meloenen, verse munt, aubergines, paprika’s en cherrytomaatjes. Iedereen kan gerust een kijkje komen nemen of zich aanmelden als vrijwilliger.

 

Streekproducten

Chef-kok Sjaak Kempeneers kookt grotendeels met eigen groenten en kruiden en combineert dit met ambachtelijke streekproducten. Zo wordt het brood gemaakt van graan uit nabijgelegen graanvelden en het vlees komt eveneens uit de omgeving. De gerechten wisselen dus ook met de seizoenen mee en worden allemaal gecreëerd door de keuken.

 

Herfst & wild

Tijdens de herfst kunt u in de Brasserie weer genieten van diverse wildgerechten. De chef zorgt in deze periode voor een mooie wildproeverij en een aantal gerechten op de menukaart. Landgoed Staverden is omgeven met wild dus naast het proeven kunt u ook mee met een van de excursies of de expositie wildfotografie bezoeken. 

 

Workshops & Proeverijen

Gasten kunnen ook regelmatig genieten van de diverse activiteiten die worden georganiseerd bij de Brasserie. Dit najaar zijn er weer diverse culinaire proeverijen. Een sigarenproeverij met Hans van Werven, wijn en portproeverij met ons wijnhuis en workshops luxe hapjes maken en bonbons met de Chef. Gezellig, lekker en leerzaam; u bent welkom.

 <<Terug
Uddelermeerweg 2
3852 NT Staverden (Ermelo)
Telefoon: 0577-407543
Fax:
brasserie@beleefstaverden.nl
beleefstaverden.nl
Maximale capaciteit bij grootste combinatie congreszalen Aantal zalen Aantal hotelkamers Capaciteit voor lunch/diner Draadloos internet? Gratis parkeren? Aantal km vanaf station Aantal km vanaf Schiphol
90 2 0 90 Ja Ja 10 80
 

 

Contact Links

 
Onderdeel van: SOS Events bedrijfsuitjes • Garderenseweg 134 • 3888 LD Uddel • Tel. 0577-401506 • Fax 0577-401526 • info@veluwe.info